Libikóka (a Pinceszínház előadása)
Libikóka (a Pinceszínház előadása)

Rendező:Verebes István

Helyszín:Pinceszínház

Címkék:

Szerintünk
Szerintetek

William Gibson: LIBIKÓKA


színmű


Bemutató: 2008. május 9. – Pinceszínház


 


Szereplők:


Jerry – Szervét Tibor


Gittel – Dobó Kata


 


Rendező: VEREBES ISTVÁN 


Egy férfi és egy nő kapcsolatában számtalan váratlan vagy nehezen megfejthető helyzetet produkál az élet. Mindig úgy gondoljuk: ismerünk már minden fordulatot, aztán persze kiderül, hogy mégsem... Valószínűleg így van ez Jerry és Gittel történetével kapcsolatban is, melyet egy nagyszerű darab és két kitűnő színész hiteles játéka révén ismerhetünk meg.


Míg a színpadi szerelmi történetek (hacsak nem tragédiáról van szó...) általában a párok boldog egymásra találásával végződnek, Gibson darabja sokkal realistábban közelíti meg a témát. Valójában a legtöbb párkapcsolat nem más, mint az érzelmek mérleghintája: két különböző ember folyamatos próbálkozásainak sorozata a közös élet megteremtésére és fenntartására.
Jerry, a fiatal ügyvéd, elmenekül tehetős feleségétől, aki megcsalta, és annak családjától, akik eddig anyagilag és szakmai előmenetelében is támogatták. Önérzetében sértve és hitét vesztve éli napjait egy másik városban, ahol megismerkedik Gittellel, a sikertelen táncosnővel, aki az elérhetetlen karrierről álmodozik. Romokban heverő önbizalmuk az egyetlen közös tulajdonságuk - de a két magányos, szeretetre éhes ember egymásba kapaszkodik, és igyekszik közös jövőt építeni... Ez a történet egyszerre mulatságos és szomorkás - és mindvégig nagyon szórakoztató.

Utolsó módosító: hobogyo
HASONLÓ előadások
Belépés
Tovább a falamra
hirdetés
Teljes toplista