VOICES IV. - Shugo Tokumaru (Japán)
VOICES IV. - Shugo Tokumaru (Japán)
Szerintünk
Szerintetek
0/10

koncert
j-pop, eklektikus, modern

Előtte és utána dj mehr licht! a Trafó Kávézóban

A Voices sorozatban olyan énekesek lépnek fel, akik trendek követése helyett saját útjukat járják, és talán ennek is köszönhető, hogy mindannyian egyéni hangon szólalnak meg. A sorozatot ebben a szellemben folytatjuk, viszont továbbra is színes a paletta, így hallhatunk befelé fordulós, vagy akár zajos - extrovertált - kísérleti koncerteket is, mindet elsőként Magyarországon.A nemzetközi klubéletben rendszeresen hallható, de itthon unikumnak számító j-pop (japán pop) jeles, fiatal képviselője, Shugo Tokumaru a Voices sorozat keretében lép fel zenekarával.

Shugo Tokumaru a mindig meglepetéseket rejtegető japán popzenei színtér egyik nem is olyan titkos favoritja. Számait otthon játssza fel több mint száz hagyományos és nem hagyományos hangszerrel, laptopján rakja össze. Dalai ártatlan melódiákkal csábítanak és mégis mélységek felfedezésére invitálnak: arra, hogy rácsodálkozzunk a mindennapok rejtett szépségeire. Harmonika, ukulele, játékzongora, gitár, xilofon, furulya, csengettyűk és elektronikus hangok rétegződnek egymásra. Shugo Tokumaru szégyellősen énekel – egyszerre álmodozó, intim és hívogató, széles körben befogadható ez a zene.

Tokumaru zongorázni tanult, de a középiskolában már punkzenekarban játszott. Hamar rájött, hogy ez nem az ő világa, és elkezdett egyedül dalokat fabrikálni. Demófelvételei eljutottak az amerikai Music Related kiadóhoz, így jelent meg első nagylemeze, a Night Piece (2004), ami rögtön nagy kritikai sikert aratott. Bár kerüli a reflektorfényt, turnézott már Európában és Amerikában, olyan előadók előtt fellépve, mint a Beach House és a Magnetic Fields, illetve közösen zenélt a Beirut és The National tagjaival is. Idei Pop Entropy című albuma Japánban már komoly kereskedelmi sikert is elért.
HASONLÓ előadások
Belépés
Tovább a falamra
hirdetés
Teljes toplista