Túl a Maszat-hegyen
Túl a Maszat-hegyen

Helyszín:Merlin Nemzetközi Színház

Címkék:

Szerintünk
Szerintetek
0/10

Túl a Maszat-hegyen - a Kaposvári Egyetem előadása
mesés-bábos kalandelőadás 2 részben

Varró Dániel - Presser Gábor: Túl a Maszat-hegyen

A Kaposvári Színészképzésért Alapítvány szervezésében, a Kaposvári Egyetem Művészeti Kar III. éves hallgatóinak előadása
Színház 6 produkcióTúl a Maszat-hegyen"Mesénk főhőse, a kilencéves lakótelepi álmodozó kisfiú, Muhi Andris, mint minden este a mese után, ezen az estén is nehezen alszik el. Álmodozása álommá válva indítja el kalandos útján, hajóra és harcra fel hát, megmenteni Maszat Jankát, aki éppen tőle kér segítséget, a rettenetes, mindent elárasztó Paca cár és pacarondaságai ellen.
Útja során találkozik a kissé szórakozott, de annál náthásabb Angol Költővel, kinek kíséretében legyőzi a mutáns lényeket badarító Pacakikiáltót Badarországban, és aki elvezeti őt a Maszat-hegyre. Ám a lányhoz érve újabb meglepetés várja: Jankát, akiről kiderül hogy kiskorában elhagyott királylány, elrabolták. Éppen most, hétéves születésnapja előtt, „mert ő az egy" így szól a jóslat, aki a tiszták és a pacák harcát eldöntheti.

Andris folytatja hát útját, szembeszáll újabb száz veszéllyel, a Babaarcú Démontól elcsalt varázsfogmosópohár segítségével megtalálja Jankát. Kimenti a Sikák keféi alól,és bár a Jó Pali Kalóz átveri őket, eladja Jankát a Paca Cárnak, Andris ezúttal sem késlekedik a megmentéssel. Kaland, harc, varázslat és néhány jó barát kíséri álombeli útján, melynek végén Maszat Janka visszahozza a természetes Maszatságot és felszabadítja országát."
A „Túl a Maszat-hegyen" verses meseregény az elmúlt évek egyik legnagyobb könyvsikere. Ennek bábszínpadi átiratához Presser Gábor szerzett zseniális és humoros „maszat-hegyi" dalokat.

Játsszák:
Czakó Julianna, Deák Péter, Gergely Rozália, György Zoltán Dávid, Krajcsi Nikolett, Lakatos Máté, Mohácsi Norbert, Rainer-Micsinyei Nóra, Sipos György, Tolnai Hella, Varga Norbert, Vlasits Barbara

Közreműködik:
Ujláb Gábor - billentyűs hangszerek
Horváth Szabolcs II. éves hallgató - ütős hangszerek

Báb-jelmez, díszlet:
Bodor Judit

Rendező: Szilágyi Regina

Az előadás két részből áll, 6-99 év közötti korosztálynak ajánlott.
Szeretettel várunk minden kicsit és nagyot Operenciás tengeren innen és a Maszat-hegyen túl!
HASONLÓ előadások
Belépés
Tovább a falamra
hirdetés
Teljes toplista