Tánclépések Lőrinc György bérlet I.
Tánclépések Lőrinc György  bérlet I.

Helyszín:Nemzeti Táncszínház

Címkék:

Szerintünk
Szerintetek
0/10

Budapest Táncszínház: Tánclépések

A Budapest Táncszínház bemutatója két részből áll. Az első darab a nemzetközi hírű, hazánkban is jól ismert kiváló koreográfus, Joseph Tmim alkotása. Címe: Komor test egy változékony térben, melyben az emberi játszmák, a kiürült, formálissá váló kapcsolatok, az elkerülhetetlen magány eseteivel játszik az alkotó.
A második darab – Földi Béla koreográfiája – Muszorgszkij az Egy kiállítás képeinek táncszínházi adaptációja.
A Komor test egy változékony térben, melyben az emberi játszmák, a kiürült, formálissá váló kapcsolatok, az elkerülhetetlen magány eseteivel játszik az alkotó. Az a forma azonban, melyben mindez megjelenik, sok-sok meglepetést, izgalmat tartogat, egyáltalán nem megszokott. A különleges színeket és hangulatokat a külön erre a célra komponált zene – Meira Asher és Ran Slavin munkája – és Joseph Tmim mozgásanyaga teszi élvezetessé, mindenki számára emlékezetessé.

A második darab – Földi Béla koreográfiája – Muszorgszkij halhatatlan klasszikusának, az Egy kiállítás képeinek táncszínházi adaptációja. „A zene és a képzőművészet eleven kapcsolata régóta foglalkoztat, kedvelt témáim egyike – nyilatkozta az alkotó –, újra és újra visszatérek rá, nem hagy nyugodni. Muszorgszkij zenéje pedig igazi remekmű, nagyon szeretem, különösen inspiratív számomra. Ahogy egykoron a zeneszerző tisztelgett közeli barátjának (Hartmannak) halála után, annak képei között sétálva, nos, úgy szeretnék tisztelegni én is koreográfiámmal neki, az ő csodálatos zenéjében időzve, mozdulat-költészetté, tánccá transzponálva azt.”

Előadók: Forró József, Hegedűs Tamás, Nagy Zoltán, Réti Szilvia, Sághy Alexandra, Stáry Katalin, Szabó Antal, Varga Kinga

Kosztüm, díszlet: Földi Béla

Rendező-koreográfus: Joseph Tmim, Földi Béla

Az előadás időtartama: 30+40 perc
HASONLÓ előadások
Belépés
Tovább a falamra
hirdetés
Teljes toplista