Szent Gellért Fesztivál -
Szent Gellért Fesztivál -

Helyszín:Szent Gellért Fesztivál

Címkék:

Szerintünk
Szerintetek
0/10

A hagyományteremtő Szt. Gellért Fesztivál felemelő művészi, kulturális és különleges zenei élményeket ígér, valamint a legnagyobb természetességgel illeszkedik azon törekvések sorába, amelyek Szeged fesztiválvárossá válását segítik.


2010. szeptember 19. és 26. között ismét megrendezésre kerül a szegedi Szt. Gellért Fesztivál. A számos művészeti találkozásnak helyt adó nemzetközi zenei fesztivált először 2008-ban rendezték meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye támogatásával. A fesztivál látogatói egy héten keresztül hallgathatják a Szegedi Dómban megrendezett koncerteket és hanginstallációkat.


A Szt. Gellért Fesztivál alapítója és művészeti igazgatója Robert Christian Bachmann karmester, zeneszerző és zenekutató, aki 2007 óta a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskola Szent Gellért Zenetudományi és Etika Intézetének intézetvezetője és professzora. Yoon Kuk Lee első karnagy a salzburgi Mozarteum Zeneegyetem munkatársa és 1992 óta a salzburgi Kamara Filharmonikus Zenekar vezetője. A harmadik Szt. Gellért Fesztivál szervezői ismét változatos programot állítottak össze, mely egyszerre tartalmaz közkedvelt műsordarabokat és kortárs zeneműveket, köztük számos ősbemutatót is.

HASONLÓ előadások
Belépés
Tovább a falamra
hirdetés
Teljes toplista