PanoDráma – Rimini Protokoll – Goethe Institut: Hogyan csináljunk dokumentarista színházat?
PanoDráma – Rimini Protokoll – Goethe Institut: Hogyan csináljunk dokumentarista színházat?
Szerintünk
Szerintetek
0/10

PanoDráma – Rimini Protokoll – Goethe Institut

Hogyan csináljunk dokumentarista színházat?

A huszonegyedik századi színház egyik legizgalmasabb formája a hiteles forrásokból táplálkozó, a kifejezés közvetlenebb értelmében az utcán heverő témákat feldolgozó dokumentarista színház.

Ez a műfaj a hatvanas évek német dokumentumdrámái után a kilencvenes évektől a londoni Royal Court úgynevezett verbatim projektsorozatában van jelen legerősebben, de Halász Péter hazatérésével megjelent a Katona József Színház újságszínházában, és látható Christoph Marthaler tematikus előadásaiban is (pl. Spezialisten). Amit azonban a Rimini Protokoll feltűnése hozott az európai színpadon, az máig egyedülálló.

A PanoDráma márciusi Szóról szóra című, a romagyilkosságokat tematizáló dokumentumszínházi projektjére készülve Sebastian Brüngert, a Rimini protokoll vezető dramaturgját kérte fel, hogy nemzetközi csapatának tartson módszertani műhelyt a témában. A résztvevők – színészek, dramaturgok, rendezők, tervezők – egy-egy, romák kárára elkövetett rasszista incidensből készülnek fel, majd a Rimini Protokoll módszerével dolgozzák fel ezeket a hatnapos workshop keretében.

A workshopot záró prezentáció egyrészt betekintést enged a Rimini Protokoll módszertanába (egy-egy projektet részletesebben is bemutatva), másrészt összegzést nyújt az egyhetes műhely munkájából.

A műhelymunkát vezeti: Sebastian BRÜNGER, a Rimini Protokoll vezető dramaturgja és LENGYEL Anna, kreatív producer, PanoDráma
HASONLÓ előadások
Belépés
Tovább a falamra
hirdetés
Teljes toplista