Kulcskeresők (a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadása)
Kulcskeresők (a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadása)

Rendező:Forgács Péter

Helyszín:Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

Címkék:

Szerintünk
Szerintetek
0/10

Örkény István: KULCSKERESŐK


dráma


Bemutató: 2012. február 4. – nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház


Szereplők:


Fóris - Pásztor Pál
Nelli - Horváth Réka
Katinka - Barta Éva
Bolyongó - Horváth Sebestyén Sándor
Erika - Jenei Judit
Bodó - Petneházy Attila
Benedek - Fellinger Domonkos
Gyászhuszár I. - Nagyidai Gergő
Gyászhuszár II. - Rák Zoltán


Rendező: FORGÁCS PÉTER


Hogyan lesz hős egy pilótából, aki a leszállópálya helyett a köztemető előtt landol? Hogyan válik egy lakás börtönné? Hogyan lesz az önámítás a túlélés eszköze? És hogyan éljük túl sikertelenségeinket? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket feszeget Örkény István örökérvényű műve, a Kulcskeresők.


Egy kulcs, ami eltűnik, és egy bejárati ajtó, amely hol nem záródik, hol nem nyílik. Így kerülnek Fórisék új otthonának rabságába a vadonatúj bérház lakói: a folyton férjéért aggódó, idegroncs Nelli, a leszállási bravúrokat hajkurászó férje, az otthonról menekülő lányuk, az állandó várakozásban élő szomszédnő, a fontoskodó ezermester, és a mások magánéletében betegesen kotnyeleskedő férfi, aki mindenáron meg akarja oldani az idegenek problémáit.
A zárt szituáció új valóságot teremt: vallomások születnek sorsokról és kudarcokról, mindez pedig olyan komikus keretek között, hogy fel sem tűnik: kacagás helyett néhol sírnunk kellene. Örkény sziporkázó humorát azonban nehezen lehet megállni nevetés nélkül. Egyszerre szórakoztató és elgondolkodtató dráma, amely garantált kikapcsolódást biztosít minden korosztály számára.

Utolsó módosító: hobogyo
HASONLÓ előadások
Belépés
Tovább a falamra
hirdetés
Teljes toplista