Odüsszeusz (a Budapest Bábszínház előadása)
Odüsszeusz (a Budapest Bábszínház előadása)

Rendező:Valló Péter

Helyszín:Budapest Bábszínház

Címkék:

Szerintünk
Szerintetek
0/10

Homérosz: ODÜSSZEUSZ


bábjáték


Bemutató: 2007. március 21. – Budapest Bábszínház


 


Szereplők:


Odüsszeusz - László Zsolt
A nők, Kalüpszó, Kirké, Nauszikaá,Pénelopé - Ellinger Edina
Zeusz - Ács Norbert
Athéné - Radics Rita
Hermész - Tatai Zsolt
Poszeidón - Teszárek Csaba
Király - Csajághy Béla
Királyné - Krista Anita
Szkülla - Juhász Ibolya
Teiresziasz hangja - Garas Dezső


 


Rendező: VALLÓ PÉTER


„Mindenben csalódtam a földi téren. Úgy látszott egykor, boldog leszek én is, de sok gonoszat cselekedtem, engedtem erőmnek, és most csak sorvad a szívem? nem bízom társban, nem bízom asszonyban, egyedül maradtam, s nem tudom, mily hosszú még az út..."


Örökké csak az isteneket vádolják az emberek tragikus sorsuk miatt, holott csak ostoba vétkeikért szenvednek, még a végzetükön is túl- összegeznek az istenek tanácskozásuk végén, mikor is eldöntik: Odüsszeuszt végre haza kell segíteni. Az öregedő Zeusz nem érti: miért bolyong Odüsszeusz immáron tíz éve tengerről-tengerre, szigetről-szigetre? Talán a nők miatt? Vagy a társak iránti barátság az oka? Netán a hírnév, a karrier vonzaná? Végigjátszatják mindhárom lehetőséget a hőssel, mígnem rádöbbennek: Odüsszeusz utazásának maga a férfiélet leélése a célja, a félistenlét elvesztése, a földi létbe való teljes integrálódás.
A Budapest Bábszínház készülő Odüsszeia feldolgozását a humor és a szkepszis jellemzi, talán megbocsátható majd háromezer év után egy ilyen értelmezés. A Valló Péter ötletéből készülő bábjáték főhőse élő szereplő. A különböző bábtechnikákat használó templomi táblaképre emlékeztető színpadi felosztás középpontjában a tengeren utazó hőst láthatjuk, aki olykor kénytelen viszontlátni önmagát különböző bábformákban.


Az előadás elsősorban az általános iskola végzőseinek, valamint a középiskolás korosztálynak szól.

Utolsó módosító: hobogyo
HASONLÓ előadások
Belépés
Tovább a falamra
hirdetés
Teljes toplista