My Fair Lady (a Magyar Színház előadása)
My Fair Lady (a Magyar Színház előadása)

Rendező:Sík Ferenc, Trimmel Ákos

Helyszín:Pesti Magyar Színház

Címkék:

Szerintünk
Szerintetek

G. B. Shaw – Alan Jay Lerner – Frederick Loewe: MY FAIR LADY


musical


Bemutató: 1994. december 2. – Magyar Színház


 


Szereplők:


Mrs. Higgins – Dániel Vali / Hámori Ildikó


Henry Higgins – Mihályi Győző / Tóth sándor


Alfréd P. Doolittle – Fillár István


Eliza Doolittle – Auksz Éva / Holecskó Orsolya


Mrs. Ensford-Hill – Tóth Éva


Freddy – Jegercsik Csaba / Tóth Sándor


Pickering – Mihály Pál


Pearce-né – Császár Angéla


Harry – Botár Endre


Jammie – Szatmári Attila


George – Simon András


 


Rendező: SÍK FERENC, TRIMMEL ÁKOS


London nagyhírű operaháza előtt, az elegáns közönségnek árul virágot Eliza. Álmai hasonlóak a többi magafajta leányéhoz: meleg szoba, puha ágy, finom ennivaló, s no meg valaki, aki szereti. De még ezek az egyszerűnek tűnő vágyak se látszanak megvalósíthatónak.


A véletlen azonban beleszól Eliza életébe. A "bogaras", nyelvjárásokkal foglalkozó kutató professzor, Higgins meggyőződése szerint ugyanis a szép, pontos beszéd a kulcsa a társadalmi felemelkedésnek, s egy virágárus leányból is lehet hercegnőt nevelni. A professzor el is kezdi tanítani Elizát, s a leány nagyszerű alanynak tűnik a bizonyításhoz: kitartó, tehetséges. Hogy miként sikerül célt érnie, s hogyan alakul a tanítvány és a professzor kapcsolata, ezt mondja el a sok zenével, szellemes párbeszédekkel, váratlan fordulatokkal teli musical.


A nagyon sikeres musicalek sorában is minden valószínűség szerint a MY FAIR LADY hódította meg a legtöbb nézőt. A G. B. Shaw Pygmalion című darabja alapján készített musical ősbemutatója 1955-ben volt a Broadwayn, s az elmúlt évtizedekben talán nem volt olyan nap, amikor a világ színházaiban valahol ne szerepelt volna műsoron. Akadtak elemzők, akik a varázslatos zenében keresték a titok nyitját, s olyanok is, akik az igazán fordulatos, szellemes történetre szavaztak. Valójában ennek a musicalnek egyetlen elemét se lehet különválasztani, elszakítani egymástól. A nagyszerű zene minden taktusa magával ragadó, s ezzel egyenrangú a történet, s annak szereplői feledhetetlenek: nagyszerű színészi alakításokra adnak lehetőséget.

Utolsó módosító: hobogyo
HASONLÓ előadások
Belépés
Tovább a falamra
hirdetés
Teljes toplista