Kressmann Taylor: Címzett ismeretlen
Kressmann Taylor: Címzett ismeretlen

Rendező:Groó Diana

Helyszín:Spinoza Színház

Címkék:

Szerintünk
Szerintetek
0/10

Levéldráma - fordította: Upor László


Egy nemzet sok év megaláztatás után végre felemelheti a fejét. Az Új Megoldás bűvöletében tömegek sorakoznak föl a Vezér mögött az új eszme zászlaja alatt.

A történet a zsidó származású amerikai Max Eisenstein és a német Martin Schulse barátságát meséli el levelezés formájában. A rendkívül szoros baráti szövetségbe alattomosan kúszik be a történelem. Levelek áradata sodor minket a háború és a történelem borzalmába, egy megmérgezett barátság és egy bosszú történetébe.
Jóérzésű hazafi nem vonhatja ki magát az eseményekből – vallja az Amerikából hosszú idő után egy Új Németországba hazatérő Martin. Kis árnak tűnik mindehhez képest, hogy zsidó barátait (Maxot és húgát, Griselle-t) elárulja, megtagadja, pusztulni hagyja. De az egyre befolyásosabb Martin sem láthat mindent előre.
Olyan időket élünk, amikor szavakkal, levelekkel ölni lehet – és nem csak a szó átvitt értelmében…

Kressmann Taylor folytatásos levélregénye először 1938-ban látott napvilágot az amerikai Story Magazin közlésében, egy évvel a második világháború kitörése előtt.

Ma már Taylort a történelem látnokaként emlegetik, 1999-óta műve hatalmas sikerrel hódította meg Európa, Izrael és a Broadway színpadait.
Eddig 18 nyelvre fordították le, 11 színpadi adaptáció született belőle.


Következő előadás: 2012. február 11. 19:00

Utolsó módosító: ZsuzsannaKreszacs
HASONLÓ előadások
Belépés
Tovább a falamra
hirdetés
Teljes toplista