Két néni, ha megindul - Örkény Színház
Két néni, ha megindul - Örkény Színház

Címkék:

Szerintünk
Szerintetek

temetői road movie


 


Fordította: Jankó Szép Yvette


A dalszövegeket fordította: Kiss Judit Ágnes


 


Annette                                                Takács Nóra Diána


Bernadette                                          Bohoczki Sára e.h


Charles Aznavour imitátor              Polgár Csaba


 


Díszlet-Jelmez:              Izsák Lili


Zeneszerző:                  Pierre Notte, Kákonyi Árpád, Matkó Tamás


Koreográfus:                 Murányi Zsófia


Dramaturg:                   Ari-Nagy Barbara


Asszisztens:                  Skrabán Judit


 


Rendező:                            Gáspár Ildikó


 


Bemutató : 2011. október 14.


 


Annette és Bernadette, a két párizsi vénkisasszony, idejük nagy részét kilencvenhét éves anyjuk mellett, a kórházban töltik. És azon az estén, az egyetlen estén, amikor végre kiszabadulnak a monotóniából és színházba mennek, anyjuk meghal. Annette és Bernadette, a két elárvult öreglány, a krematóriumból kilépve egyszerre ott találják magukat, urnával a kézben, a szomszédos bár pultjánál. Aztán egy vonatfolyosón. Egy hatvan személyes busz volánjánál. Eldugott temetői ösvényeken. Az eltűnt időben. Annette és Bernadette, a két nyanya, világgá mennek, hogy felkutassák apjuk sírját, aki már huszonöt éve nyugszik valahol északon. Pierre Notte darabja – melyet most két fiatal színésznő játszik – egyszerre fekete humorú kabaré, egzisztencialista bohóctréfa és a francia sanzonok nosztalgiájából ihletődő rafinált giccs, melyben Charles Aznavour (is) énekel.


 


Pierre Notte Párizsban élő drámaíró, zeneszerző – és színész, rendező, aki a kabaré műfajában találta meg a saját színházeszményét.


„Számomra a kabaré olyan forma, mely folyamatosan változik, ezért nem is lehet egyetlen kifejezéssel meghatározni. Kell, hogy legyen benne valami elementáris és pofátlan életerő, kicsi közönségesség, mely sötétségbe fordul át; egyszóval mindig ott kell legyen benne a halál és a szexualitás már-már gyermekien naiv összetartozása.”


 

Utolsó módosító: Lodarazs
Belépés
Tovább a falamra
hirdetés
Teljes toplista