FODRÁSZNŐ - Szergej Medvegyev írása, a Csokonai Színház előadásában
FODRÁSZNŐ - Szergej Medvegyev írása, a Csokonai Színház előadásában

Rendező:Viktor Rizsakov

Helyszín:Szentendrei Teátrum

Címkék:

Szerintünk
Szerintetek
0/10

A Debreceni Csokonai Színház előadása


A boldogság után vágyódó nő sorsának egyetemes problémáit fogalmazza meg a kisemberek tragédiáját gogoli groteszkséggel ábrázoló drámai szöveg, a Fodrásznő. A derűbe, a szeretetbe csomagolt fájdalom, amely Rizsakov színházi nyelvének egyik jól felismerhető sajátossága, az emberi vágyak és a rideg valóság között feszülő ellentmondást emeli költői szintű látomássá, amely minden korosztály érzékeny rétegét képes megszólítani, részvétre és életének újragondolására késztetni.


Az előadás rendezője a kortárs orosz színházi élet egyik emblematikus figurája, a „Kiszlorod" (Oxigén) elnevezésű színházi mozgalom elindítója, a rendezőként és színházi pedagógusként is ismert Viktor Rizsakov. Korábban Osztrovszkij: Vihar.Opus. Posth című előadása volt látható a Víg Kamaraszínházban, majd Verdi Aidáját állította színre a Csokonai Színházban.


A szakmai zsüri döntése alapján a Fodrásznő nyerte 2010-ben a X. POSZT legjobb előadásának díját, a címszereplő Szűcs Nelli pedig a legjobb női alakítás díját kapta a Maszk Színészegyesülettől.


Szereplők:


Szűcs Nelli, Trill Zsolt, Tóth László, Kristán Attila


Tolmács, fordító és dramaturg: Kozma András


Rendező és látványtervező: Viktor Rizsakov


Bemutató: 2009. május 8. Víg Kamaraszínház


Ügyelő: Sárkány Gyula |Rendezőasszisztens: Sóvágó Csaba |Súgó: Nánási Andrea
Utolsó módosító: ZsuzsannaKreszacs
HASONLÓ előadások
Belépés
Tovább a falamra
hirdetés
Teljes toplista