dj bootsie - akoustic BIG band
dj bootsie - akoustic BIG band
Szerintünk
Szerintetek
0/10

koncert 70 perc

Dj Bootsie 15 éve "űzi az ipart", rap együttessel kezdte, készített színházi és filmzenét, nyert DMC bajnokságot, tagja a Zagar zenekarnak. Második lemeze az angol BBE kiadónál jelent meg, számait a Buddha Bar-tól a SCI sorozatokig használták.
A Trafóban ezúttal 8 kiváló zenész közreműködésével, kizárólag akusztikus formában szólaltatja meg érzelemgazdag, filmzenei hatásokkal teli szerzeményeit.

Ezen darabok a kortárs zene, hip hop, folk, jazz és turntableism műfaji jegyeit egyesítik. A formáció vizualistája Somogyi Kristóf, azaz Vj Kemuri, akinek magával ragadó vetítéseit főként a Zagar zenekar koncertjeiről ismerheti a közönség."Kezdetben vala az éneklés, és a dobolás. Majd feltaláltatott a hangszer. Először az első, aztán a második, majd a harmadik, ahogyan az lenni szokott, szép sorrendben. De az ember nem nyugodott. Jönnie kellett a negyedik hangszernek is, hogy a sort folytatva, az ötödikkel, a hatodikkal legyen eszköze, amivel harcolhat a múló idő süketítő csendje ellen. Aztán az ember már a hangerővel is dacol, és felhasználja az elektromosságot, hogy új hangokat generáljon, nagyobb hangerőn hirdesse tudatalattijának megfejthetetlen üzeneteit: feltalálja a hangrögzítést, hogy a távolság ne álljon a zenei géniuszok igéjének útjába, megépíti az első szoba nagyságú szintetizátort, mert nem nyugszik, és új hangzásokra sóvárog. Majd megálmodja a samplert, hogy a tömegek évszázadában bárki sámán vagy karmester lehessen a monitorját bámulva.
Aztán egy szép napon egy gramofonos ifjú azt vette a fejébe, hogy meghallgatja, milyen az, amikor az ember érezni, lélegezni tanítja a gépet: hús-vér emberekkel, csakis akusztikus hangszerekkel kelti életre a komputeren komponált zenét..."

Zenészek:

FARKAS Zoltán - cselló
KEREK István – hegedű
KISS Árpád – trombita
KOVÁCS Gergely - gitár
LÁZÁR Tibor – dob
PÓTA György – bőgő
RÓZSA István - tuba
DJ BOOTSIE - scratch
VÁZSONYI János - saxofon, furulya
HASONLÓ előadások
Belépés
Tovább a falamra
hirdetés
Teljes toplista