Bartók Béla XXIV. Nemzetközi Kórusverseny és Folklórfesztivál Nyitóünnepség
Bartók Béla XXIV. Nemzetközi Kórusverseny és Folklórfesztivál Nyitóünnepség

Helyszín:Kölcsey Központ

Címkék:

Szerintünk
Szerintetek
0/10

Bartók Béla XXIV. Nemzetközi Kórusverseny

Béla Bartók 24th International Choir Competition
Fesztiválhangulat, örömzene, színes kavalkád – verseny, de barátságos verseny. A világ tíz legjobb kórusversenyének egyike. A kétévente megrendezett kórusverseny a kortárs kóruszene - különösen a magyar kortárs kóruszene - alkotó és bemutató fóruma. Az eseményt igényes, a szélesebb közönség számára is szórakoztató zenei programok kísérik. 


Július 29-én a kórusok látványos felvonulásával és a nyitóhangversennyel elkezdődik a Bartók Béla XXIV. Nemzetközi Kórusverseny-és Folklórfesztivál.

A kórusverseny történetében először fordul elő, hogy nagy létszámú kórusok jelentkeztek a világ 14 országából, többek között Kubából, Kínából, Litvániából, Lengyelországból, Franciaországból, Olaszországból…

A tíz tagú szakmai zsűrit négy magyar és hat külföldi szaktekintély alkotja.


A közönség közkedvelt programjává vált a Baltazár téren, a versenyző kórusok rendkívül látványos és szórakoztató folklórfesztiválja, ahol a résztvevők népviseletben mutatják be saját népük kultúrájának szokásait, táncait. Újdonság a kórusverseny történetében, hogy öt magyar kórusért is izgulhat majd a közönség, ebből három debreceni kórus. Kísérő rendezvény is színesíti a versenyt. Magyar és francia képzőművészek anyagából látható majd kiállítás, amely Bartók Béla munkássága előtt tiszteleg.

HASONLÓ előadások
Belépés
Tovább a falamra
hirdetés
Teljes toplista