Barokk hangszercsodák – Mandel Róbert sorozata
Barokk hangszercsodák – Mandel Róbert sorozata

Helyszín:Művészetek Palotája

Címkék:

Szerintünk
Szerintetek
0/10

600 év hangszercsodái – Mandel Róbert sorozata - Barokk hangszercsodák

2011-ben is folytatódik Mandel Róbert hangszertörténész sorozata a Művészetek Palotájában, fiatalabbaknak és idősebbeknek, egyszóval mindenkinek, aki érdeklődik az érdekes instrumentumok iránt.

Műsoron:


Paolo Salulini: G-dúr cimbalomverseny
Michel Corrette: Concerto „Les Amours de Thérèse et de Colin”
Michel Corrette: Les Fleurs
Jean-Baptiste Prin: Concert dans le parc de Versailles
J. S. Bach: c-moll prelúdium lantcsembalóra, BWV 999
Silvius Leopold Weiss: Gavotte

Jean-Christophe Maillard – barokk duda
Elisabeth Seitz – barokk cimbalom
Thilo Hirsch – barokk trumscheit
Margit Kovács – lantcsembaló
Győri istván – barokk lant és barokk gitár
Mandel Róbert – barokk tekerőlant

Közreműködik: Ensemble Le Berger Fortuné (Jean-Christophe Maillard vezetésével) és a Savaria Barokk Zenekar (Németh Pál vezetésével)

Műsorvezető: Mandel RóbertA sorozat harmadik műsorában a barokk kor hangszercsodái kerülnek elő. A világon nem található sok ezekből a különleges instrumentumokból, és azok sincsenek sokan, akik hitelesen meg tudják szólaltatni ezeket, de Mandel Róbert összeverbuválta ezeket a művészeket. Nem hegedű- és csembalóversenyek szólnak tehát, hanem barokk cimbalom, duda, tekerőlant, lantcsembaló. Felcsendülnek például a 18. századot végigélő, 87 esztendősen elhunyt, és jelentős, a korabeli hangszeres játékmódokról sokat eláruló traktátusokat hátrahagyó Michel Corrette művei, amelyekből Mandel Róbert is lemezre vett néhányat Ensemble Le Berger Fortuné nevű együttesével. Utóbbinak tagja a barokk duda nemzetközi hírű specialistája, Jean-Christophe Maillard, valamint a hazai régizene-játszás úttörőjeként ismert együttes, a Savaria Barokk Zenekar művészeti vezetője, Németh Pál is. Itt lesz a lantból és csembalóból összeépített hibridhangszer szakértője, Kovács Margit, valamint a tengeri trombita (tromba marina) nemzetközi hírű művelője, Thilo Hirsch vonóshangszeres művész is Németországból. Nem elírás, ugyanis a hangszer egy hatalmas, egyhúrú, hegedűszerű hangszer. Apácahegedű néven is ismert volt, mivel a legenda szerint apácák húzták rajta a vonót a kolostorokban, a trombitát helyettesítendő. Aki más érdekességeket is szeretne megtudni a barokk hangszercsodákról, ne szalassza el az alkalmat!
HASONLÓ előadások
Belépés
Tovább a falamra
hirdetés
Teljes toplista