Andersen, avagy a mesék meséje (a Magyar Színház előadása)
Andersen, avagy a mesék meséje (a Magyar Színház előadása)

Rendező:Iglódi István

Helyszín:Pesti Magyar Színház

Címkék:

Szerintünk
Szerintetek
0/10

Balázs Ágnes: ANDERSEN, AVAGY A MESÉK MESÉJE


zenés játék


Bemutató: 2004. december 3. – Magyar Színház


 


Szereplők:


Andersen – Rancsó Dezső, Gáspár András


Gerda – Soltész Bözse / Holecskó Orsolya


Lina kisasszony – Szűcs Kinga


Házmester – Sipos Imre


Ole, mesemanó – Bede-Fazekas Szabolcs


Zsófi, rongybaba – Moór Marianna


Ólomkatona – Tóth Sándor


Táncosnő – Auksz Éva / Horváth Anna


 


Rendező: IGLÓDI ISTVÁN


Nincsen olyan felnőtt és gyermek, aki ne ismerné H. Ch. Andersen meséit, de talán kevesen tudják, hogy a nagy író élete önmagában is egy varázslatos mese volt. Világhírű ember szeretett volna lenni, színészként, majd színpadi szerzőként akarta meghódítani a nagyközönséget, a siker azonban olyan területen köszöntött rá, amire maga sem számított. A mesék hozták el számára a halhatatlanságot, egyéb művei ma már elhalványulnak azok mellett.
A zenés játék történetében középpontjában egy árva kislány, Gerda áll, aki a véletlen folytán vetődik Andersen szegényes pincelakásába. Andersen megelevenedett bábfigurái – az Ólomkatona, a Táncosnő, Zsófi rongybaba és Ole manó – egy különleges küldetés teljesítésére kérik fel a kislányt: meg kell ölelnie a Hókirálynőt, hogy feloldódhasson a jég az emberek szívéről, és egy boldogabb, szeretetteljesebb világ köszöntsön ránk. A „titkos összeesküvők" alaposan felkavarják az író életét, ráadásul megjelenik Lina kisasszony is, a fiatal színészjelölt, s Andersen szívét rabul ejti a szerelem.
Hol kezdődik a mese, és hol ér véget a valóság, már nem tudja senki, a történet megállíthatatlanul hömpölyög a nagy találkozás felé. Közeledik a karácsony, amikor Gerdának meg kell ölelnie a Hókirálynőt.

Utolsó módosító: hobogyo
HASONLÓ előadások
Belépés
Tovább a falamra
hirdetés
Teljes toplista