Albert Ayler emlékkoncert - Pándi Balázs Quartet feat. Alan Silva (P/H)
Albert Ayler emlékkoncert - Pándi Balázs Quartet feat. Alan Silva (P/H)

Helyszín:A38 Hajó

Címkék:

Szerintünk
Szerintetek
0/10

Albert Ayler emlékkoncert - Pándi Balázs quartet feat. Alan Silva (P/H)

A modern jazz egyik legbátrabb, legújítóbb és legszenvedélyesebb hangú szaxofonistája és személyisége előtt tisztelegnek ezen az estén egykori zenésztársa, a legendás Alan Silva, aki Sun Ra-tól Cecil Tayloron át Archie Sheppig zenekari társként írta be magát a jazz történetébe, aki ezúttal egy kiváló bátor ifjú kvartettel, Pándi Balázs zenekarával együtt jászik majd.Léteznek olyan vélemények, amelyek szerint a tragikusan fiatalon elhunyt szaxofonos, Albert Ayler halála a dzsessz végét jelentette. Bár azóta történt egy és más az improvizatív zenében, annyi tény, hogy Ayler helye a dzsessz legnagyobb újítói között van. Súlyos, egyedülálló, bátor,. szenvedélyes és mindig nagyon újító hangzása a modern jazz egyik alapvető védjegyévé vált.

A megannyi más formációból is ismert, méltán világhírű bőgős Alan Silva sokat játszott Ayler-rel kvintettjének tagjaként, elég, ha csak az 1968-ban megjelent Love Cry című lemezükre gondolunk, s máris ott a közös lángolás, közös szerzés minden íze, lángja, öröme.

Az 1939-ben született Alan Silva-ról talán elég annyit mondani, hogy a free vagy avantgárd jazz egyik legnagyobb mestere, nagybőgőse és billentyűse, aki olyan császárokkal készített lemezeket, mint Cecil Taylor, Sun Ra, Albert Ayler, Sunny Murray, Archie Shepp és mások.

Ezúttal azzal a kiváló ifjú zenésszel együtt tiszteleg Albert Ayler emléke előtt, akivel már többször játszott, s akinek zenekara szellemiségében ugyanazt a vehemenciát hordozza, mint egykor Silva és Ayler.

Pándi Balázsék ezúttal a már jól összeáll és összecsiszolódott kvartett-formációval társulnak Silva mesterhez.
HASONLÓ előadások
Belépés
Tovább a falamra
hirdetés
Teljes toplista