A hattyúlovag, Wagner: Lohengrin - Hamar Zsolt átdolgozásában / Fiataloknak
A hattyúlovag, Wagner: Lohengrin - Hamar Zsolt átdolgozásában / Fiataloknak

Helyszín:Művészetek Palotája

Címkék:

Szerintünk
Szerintetek
0/10

BUDAPESTI WAGNER-NAPOK
A hattyúlovag
Wagner: Lohengrin - Hamar Zsolt átdolgozásában

Richard Wagner egyik legszebb, legcsodálatosabb operája, a Lohengrin, történetét tekintve mese. A mű befogadása, megértése még a felnőtt, az opera-repertoárt jól ismerő közönség számára sem egyszerű feladat.
Vajon van-e híd, mely áthidalhatóvá teszi a fiatal – és a talán nem is annyira fiatal – korosztály számára ezt a szakadékot? Létezhet-e segítség, melyre támaszkodva az operairodalmat kevésbé ismerő vagy szerető közönség is közel tud kerülni Richard Wagner remekművéhez, és ezen keresztül az opera műfajához?
A Hattyúlovag című előadás erre tesz kísérletet.Rendező: Novák János
Vezényel: Hamar Zsolt

Modern környezetből, a mából indítva vezet át bennünket a régmúlt mesevilágába, a mai fiatalok tipikus élethelyzetéből a hercegnők és lovagok korába, a párbajok és cselszövések történelmi múltjába.
És hogy mi szükség van minderre? Miért kell nekünk egy fiatal lány felnőtté válását a mese szárnyain nyomon követnünk? Talán csak azért, hogy gyermekkorunk csodáit felelevenítve egy fontos tapasztalattal gazdagabbak legyünk: nincs egészséges felnőttkor gazdag gyermekkor nélkül, nincs egészséges lélek gyermeki naivitás és mese nélkül!
Segít ebben nekünk Wagner, az emberi lélek, a történelmi mesevilág és nem utolsó sorban a hangjegyek birodalmának nagy ismerője, aki varázslatos hangjaival mindenkit kézen fog, és átvezet a csoda birodalmába.
HASONLÓ előadások
Belépés
Tovább a falamra
hirdetés
Teljes toplista