A Bartók Vonósnégyes koncertje
A Bartók Vonósnégyes koncertje

Helyszín:Gundel Étterem

Címkék:

Szerintünk
Szerintetek
0/10

A Bartók Vonósnégyes koncertje a Gundel Étteremben

J. Haydn: g-moll Op. 74/3 Vonósnégyes (Reiter)
Allegro
Largo assai
Menuetto
Finale

Z. Kodály: 2. Vonósnégyes
Finálé

A. Dvorák: F-Dúr op. 96. (American)
Allegro ma non troppo
Lento
Molto vivace
Finale

Bartók Vonósnégyes


A Bartók Vonósnégyes, melyet a Liszt Ferenc Zeneakadémia növendékei 1957-ben alapítottak, első sikereit 1964-ben aratta. A kiváló művészek akkor nyerték meg a Liege-ben rendezett zenei fesztivál első díját. Azóta az együttest a világ vezető vonósnégyesei között tartják számon.

A Bartók Vonósnégyes különböző nemzetközi fesztiválokon vett részt, többek között Adelaide-ben, Asconában, Aix-en-Provance-ban, Dubrovnikban, Edinborough-ban, Helsinkiben, Luzernben, Mentonban, Prágában, Schwetzingenben, Spoletóban és Velencében. Felléptek a Bécsi Fesztiválon, valamint több jelentős rendezvényen is, mint például a világhírű operaház megnyitóján Sydney-ben és 1970-ben New Yorkban az ENSZ Emberi Jogok Világnapján rendezett koncertjén. Az együttest 1986-ban Bartók-díjjal tüntették ki.

Eddig megjelent hangfelvételeik közül hat Bartók-vonósnégyes megkapta az Európai Kritikusok Nagydíját. További lemezeiken Beethoven és Brahms összes vonósnégyesét, utóbbi kvintettjeit és szextettjeit is, valamint Haydn, Schubert és Dvořak műveit játsszák.HASONLÓ előadások
Belépés
Tovább a falamra
hirdetés
Teljes toplista