Martin McDonagh: Vaknyugat (ATRIUM Film-Színház)
Martin McDonagh: Vaknyugat (ATRIUM Film-Színház)

Rendező:Gothár Péter

Facebook:LINK

Címkék:

Szerintünk
Szerintetek
A KULTÚRBRIGÁD ÉS AZ ÁTRIUM FILM-SZÍNHÁZ BEMUTATJA

Martin McDonagh: Vaknyugat

- testvérharc két felvonásban -


Fordította: Varró Dániel

Szereplők:

Coleman Connor … Rétfalvi Tamás
Valene Connor … Ficza István
Welsh atya … Alföldi Róbert
Kicsilány Kelleher … Mészáros Piroska

Díszlettervező: Gothár Péter
Jelmeztervező: Tihanyi Ildikó
Világítástervező: Pető József
Grafika: Lakatos Péter
Súgó: Sütő Anikó
Rendezőasszisztens: Nyulassy Attila
Produkciós vezető: Zsedényi Balázs

Rendező: Gothár Péter

Bemutató: Átrium Film-Színház, 2012. december 30. 20:00

Coleman és Valene, az apjukat nemrég egy különös baleset folytán elvesztett testvérpár egy Isten háta mögötti ír faluban, annak is a legszélén él. A nagy bánat közepette – amelyben a masszív alkoholista helyi pap, Welsh atya szeretne nekik vigaszt nyújtani – mindennapjaik nagy része egymás bosszantásával, hergelésével, átverésével és idegesítésével telik. Mi több: számukra ez maga az élet – mindegy, hogy pástétom leveles tésztában vagy szentszobrocskák vagy képes magazinok vagy hasábkrumplik vagy alkoholtartalmú italok vagy birtok vagy kutyák vagy tehenek vagy nők vagy kutyafüle: bármin és bármikor hajba kapnak, összevesznek vagy ölre mennek. Akár a legvégsőkig. Erről szól ez a darab: a bűnről és a szeretetről. Meg arról, hogy van-e élet a halál után? És előtte? Ajánljuk családosoknak és egyedülállóknak, szülőknek és testvéreknek, barátoknak és felebarátoknak, fülig szerelmeseknek és örök ellenségeknek. Főleg embereknek.

„A darab úgy ábrázolja a mániákusságot és a fizikai erőszak iránti vágyat, hogy az egyszerre nevettet és érint meg zsigerileg.” (Daily Telegraph)

Az íróként és rendezőként is ismert ír kortárs alkotó, Martin McDonagh A kripli, a Leenane szépe és a Koponya Connemarában után írta meg Vaknyugat című drámáját 1997-ben, amelyért a cseh színikritikusoktól Alfréd Radok-díjat kapott. A magyar ősbemutatót 2004-ben tartották, a Pesti Színházban, Gothár Péter rendezésében, aki emellett a Radnóti Színház A kripli című, hosszú szériát megélt előadásával is bizonyította: kiválóan érti és interpretálja McDonagh sajátos világát. Az előadást 15 éven felülieknek ajánljuk.

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.
Utolsó módosító: atheles
HASONLÓ előadások
Belépés
Tovább a falamra
hirdetés
Teljes toplista