• 12 hónap Pogány Judittal

  2013-10-14 10:00:00

  Kaposvár, Nemzeti, Örkény, Vuk, Legényanya, Orbánné - a felsorolás korántsem teljes: el sem hisszük, de egyik legnagyobb mesélőnket is utolérte a kor és jövőre betölti 70. életévét. Havonta megjelenő interjúsorozatunkkal szeretnénk ezt a fontos évet végigkövetni.

   

   

   

   

  Szeptember 13-án az Olvasás Éjszakáját szerkesztőtársammal az Örkény István Könyvesboltban fejeztük be. A 22 órakor kezdődő programmal a 100 éve született Weöres Sándorra emlékeztünk, A teljesség felé című hangoskönyvből Pogány Judit és Rátóti Zoltán adtak elő részleteket. A kezdésre Judit még nem érkezett meg, így miután Rátóti befejezte felolvasását, egy rögtönzött interjúval töltöttük ki az időt. Aztán fél tizenegy körül megérkezett Judit is, bocsánatot kérve a késésért és az egyszerű öltözékéért: aznap három próbája volt, mivel az elkövetkező négy napban három premierje is lesz. Aztán felolvasta a számára kiválasztott idézeteket – előtte elnézést kérve Rátótitól, ha esetleg ugyanazokat az idézeteket olvasná fel –, egy különösen nehezen értelmezhetőt újra felolvasva, újraértelmezve, hogy mindannyian megérthessük. És igen, néhány idézetet mindkét színész felolvasott, de a különböző előadásmódok miatt ez különleges csemege volt inkább, mint unalmas ismétlés. Kellemes, barátságos hangulatot teremtett – olyannyira, hogy szerkesztőtársammal felbátorodtunk és a nézők távozása után is maradtunk, hogy beszélgethessünk vele.

   

  Megtudhattuk, hogy nagyon szereti Orbánné szerepét a Macskajátékban (ZsuzsannaKreszacs írása) és Arielt a Viharban (ildiko2 beszámolója). Nagyon fontos számára a Pedig én jó anya voltam című monodráma, ahol egy gyilkos anyjaként próbálja nevelését igazolni (greti kritikája). Ebben a drámában erős érzelmeket tud megmutatni és feldolgozni, és szeretné, ha a szakmában is többen látnák ezt az alakítást. Elmesélte, hogy nincs számítógépe és internete, amit főleg akkor hiányol, amikor az unokákat moziba vinné és mást kell megkérnie, hogy nézze meg a moziműsort.

   

   

   

   

  Mivel saját maga említette meg korábban néhány nappal azelőtti születésnapját, az ötlet szinte magától született: ezt a mindannyiunk számára fontos évet kövessük végig, havonta megjelenő cikkeinkkel kísérjük el őt ezen az úton. Kíváncsiak vagyunk, hogyan telnek ennek a fantasztikus színésznőnek a hétköznapjai és az ünnepei. Köszönjük, hogy ottlehetünk.

  Szerintetek
  0/10

bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg