• Péterfy Bori ügyvédnőt, Máté Gábor politikust alakít a Terápia új évadában

  2014-05-13 22:33:56

  Októbertől Máté Gábor és Péterfy Bori mellett Kurta Niké és Surányi Áron foglal majd helyet a Mácsai Pál által megformált Dargay András kanapéján. Csákányi Eszter, Szamosi Zsófia, Nagy Zsolt és Für Anikó is visszatér, Kováts Adél karaktere pedig magánéleti szállal kapcsolódik majd a történethez.

   

   

  2014 októberében új évaddal folytatódik az HBO saját gyártású sorozata, a Terápia, melyben Mácsai Pál alakításában a pszichológus megrázó folyamatban kutatja páciensei és saját problémáinak forrását: sok éve elrejtett, sokszor tudat alatti titkokat kell feltárni a gyógyuláshoz.

   

  A Terápia második évada szintén az izraeli Be Tipul (In treatment) című sikerszéria hazai adaptációja, de a magyar forgatókönyv ezúttal is a hazai viszonyokat figyelemebe véve módosult. Sőt, ahogy Krigler Gábor, az HBO forgatókönyv-fejlesztési producere elmondta, a magyar karakterek elkezdtek önálló életet élni, különösen a főszereplő, Dargay András: „Azt vettük észre, hogy a történetek onnan indulnak, ahonnan az eredeti sorozatban, de egészen máshova futnak ki.”

   

  A rendezők az első évadhoz hasonlóan ismét Enyedi Ildikó és Gigor Attila, akikhez az egyik történetszál rendezésében csatlakozott Nagypál Orsolya is. A vezető forgatókönyvíró ezúttal is Tasnádi István volt, aki Gigor Attilával kezdte el írni a forgatókönyvet, hozzájuk csatlakozott Jeli Viktória és Baráthy György is.

   

  Az új évad 35 részben mutatja be a pszichológus és hat páciense életét, a jól megszokott hétfőtől péntekig tartó bontásban, 7 héten keresztül.

   

  Egy súlyos szakmai krízissel, zátonyra futott házassággal és egy be nem teljesült szerelemmel a háta mögött Dargay András (Mácsai Pál) kétségbeesetten dolgozik az újrakezdésen – így találkozunk majd Mácsai Pál karakterével az új évad kezdetén. Kováts Adél karakterének felbukkanásával úgy tűnik, az egykori, kamasz szerelem felelevenítése elhozza András számára az áhított boldogságot, de a közös múlt felidézése sok új, olykor fájdalmas összefüggésre világít majd rá.

   

  Hétfőnként a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Máté Gábor által alakított politikus érkezik majd András rendelőjébe, hogy kiderítse, mi áll pánikrohamai hátterében. A fizikai tünetek ezúttal is messzire vezetnek, kiderül, hogy Ferenc családi problémái is megoldásra várnak.

   

  András egy korábbi páciense újra Terápiára érkezik, ő az egyfelől szigorú és határozott, ugyanakkor sebezhető és kétségbeesett ügyvédnő, Orsolya, akit Péterfy Bori alakít a sorozatban. Találkozásukkor a régi sérelmek újra előtörnek, Orsolya ugyanis Andrást hibáztatja egy múltban hozott döntéséért.

   

   

  A szerdai epizódokban az első évadban megismert házaspárt, Petrát és Tamást (Szamosi Zsófia és Nagy Zsolt) láthatjuk viszont, ezúttal azonban már nem a házasságuk megmentése a cél, hanem fiúk, a 12 éves Misi - akit Surányi Áron alakít- étkezési zavarai és problémás viselkedése miatt kezdenek közös terápiába.

  Csütörtökön mutatkozik be Kurta Niké, aki az építészhallgató Virágot alakítja. A zárkózott lány egy mondvacsinált problémával érkezik Andráshoz, ám később kiderül, sokkal komolyabb nehézségekkel kell megküzdenie, mint azt gondoltuk volna.

  A péntek továbbra is a szupervízió napja. Ágnesnek (Csákányi Eszter) a folytatásban már saját rendelője van, megjelent könyvének köszönhetően élete nem is lehetne sikeresebb. Ő az, aki Andrással együtt próbálja megérteni és feldolgozni a terapeuta magánéleti és szakmai kétségeit.

  A Terápia második évada októberben érkezik az HBO-ra! További részletekért kövesd a sorozat Facebook oldalát!

   

  forrás: HBO

  Szerintetek
  0/10

bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg