• Ők öten a női mellékszerep Oscar-jelöltjei Amikor még senki sem ismerte a nevüket

  2013-02-18 08:00:00

  Hogyan indult és min múlott annak az öt világhírű színésznőnek a karrierje, aki a 2013-as Oscar-díj Legjobb Női Mellékszereplő kategóriában jelölést kapott? Nem finomítunk a tényeken.

   


   

   

  1. Éveken keresztül hordta másoknak az ételeket

   

  Amy Adams (The Master)


  Egy étterem-színházban dolgozott Chanhassenben, Minnesota államban, mikor Michael Nelson filmproducer felfedezte őt. Röviddel ezután szerepet kapott első filmjében, a Szépségtépő versenyben.


   

  Amy korábban is étterem-színházakban dolgozott, de ott sokkal nehezebb volt a munka. Ugyanis ők szolgálták fel a vendégek számára az ételeket is. Ebben nem bizonyult túlságosan tehetségesnek. Ráadásul, nagyon nehezen tudták megoldani, hogy a desszertet is megkapják a vendégek, hiszen szünet nélkül játszották előadásaikat...

   


   

  Ezen a képen állítólag a masnis disznó jelmezében Amy Adams-t találjuk

   


   

  2. Vezérszurkolóból lett színészegyéniség


  Sally Field (Lincoln)

   

   

  Színészi karrierje 1965-ben kezdődött, amikor a Gidget című sorozatban szerepet kapott.


   

  A következő néhány évben számos filmben és sorozatban szerepelt, ilyen volt például a Sybill (1977). 1977-ben együtt játszott Burt Reynolds-szal a Smokey és a Banditá-ban. 1979-ben ő is szerepelt a Norma Rae című filmben, amiért megkapta élete első Oscar-díját.


  Anyai öröksége: csontritkulás és színészi ambíció. A színésznő anyja az ő 65. születésnapján halt meg 2011 novemberében. A mama hamvait a lány őrzi.

   

   

  3. Gyerekként apáca szeretett volna lenni


  Anne Hathaway (A nyomorultak)

   


   

  Képzett színházi színésznő, és jobban is kedveli a színpadon szereplést a filmeknél.

  Hathaway katolikus nevelésben részesült, amit "nagyon erős értékrend"-nek tart. Miután tizenöt éves korában megtudta, hogy a bátyja, Michael meleg, letett arról a szándékáról, hogy apáca legyen. (Katolikus neveltetése ellenére úgy érezte, hogy nem tud támogatni egy olyan vallást, ami nem fogadja el a bátyja szexuális beállítottságát.)

  Színésznő édesanyja komoly hatással volt rá abban, hogy színésznő legyen. Hathaway tagja volt a Barrow színtársulat (Barrow Group Theater Company) színész programjának, ő volt az első tinédzser, aki felvételt nyert.

  Színészként 1999-ben a Légy valódi (Get Real) című tévésorozatban mutatkozott be, első jelentős szerepét 2001-ben Garry Marshall családi vígjátékában, a Neveletlen hercegnőben (The Princess Diaries) kapta, Julie Andrews partnereként, ami megalapozta karrierjét.

   

   

  4. Nyolc évesen kezdte a színházi tanulmányait

   

  Helen Hunt (A kezelés)

   


  Helen Hunt 1963. június 15-én született Los Angelesben Gordon és Jane Hunt gyermekeként. Édesapja rendező volt, így már 1969-ben úgy döntött, hogy színésznő lesz. 1972-ben már színitanulmányokat folytatott.

  Első nagy filmje az Előre a múltba című film volt 1986-ban, ahol Nicolas Cage és Kathleen Turner volt a társa (a filmben a lányukat alakította).

  Az 1992-ben készült Tánc a vízben című film hozta meg számára az ismeretséget. Ezután olyan sikeres filmek jöttek, mint például a Twister (1996), Lesz ez még így se! (1997).

   


   

  5. Nem ment egyetemre egy casting miatt


  Jacki Weaver (Napos oldal)


   

  Weaver a 60-as évektől kezdve dolgozik színpadon, filmvásznon és a televízióban.


   

  Karrierjében fordulópontnak számít 1965, amikor éppen az egyetemre készült volna, ám részt vett az akkoriban induló Wandija című ausztrál tévésorozat castingján.

   


  Fiatalkori képeit nézegetve megértjük, hogy megakadt rajta a bizottság szeme, és szerepet adtak neki.

   

  Nem is hinnénk, de magyar színházi vonatkozása is van a pályájának. Jacki ugyanis részt vett Ascher Tamás Sirály-rendezésében a Sydney Theatre Company-ban. Marina szerepét (Nana) játszotta John Bell, Cate Blanchett, Richard Roxburgh és Hugo Weaving társaságában 2010-ben.

   

  Kimaradt volna valamilyen színházi vonatkozás? Írd meg kommentben!  Forrás: IMdB, Wikipédia, rajongói oldalak

   

   

   

  EXTRÁK


  Hogyan indult és min múlott annak az öt világhírű színésznő a karrierje, aki a 2013-as Oscar-díj Legjobb Női Főszereplő kategóriában jelölést kapott?

   


  Hogyan indult és min múlott annak az öt világhírű színésznek a karrierje, aki a 2013-as Oscar-díj Legjobb Férfi Mellékszereplő kategóriában jelölést kapott?

   


  Hogyan indult és min múlott annak az öt világhírű színésznek a karrierje, aki a 2013-as Oscar-díj Legjobb Férfi Főszereplő kategóriában jelölést kapott?

   

  A Filmkolónia szerint: Oscar 2013: legjobb színészek


  A Könyvkolónia szerint: 13 Oscar-esélyes könyvadaptáció

   

  A Zenekolónia szerint: Oscar 2013: betétdalok


  Címkék: Amy Adams, Sally Field, Anne Hathaway, Helen Hunt, Jacki Weaver, oscar2013
  Szerintetek
  0/10

bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg