• Novemberi találkozás Pogány Judittal - 2. rész

  2013-12-06 09:00:00

  November harmadik hete igazi színházas hét volt számunkra. Kedden, szerdán, csütörtökön és vasárnap is színházban voltunk. Csütörtök kivételével minden nap az Örkényben voltunk esténként. A hülyéje c. darab okos választásnak bizonyult, a Tangót kár lett volna kihagyni, Csoda és Kósza történetei pedig nem csak a gyerekeket varázsolták el. A Tangó c. előadás után a színészbüfében ismét felkerestük Pogány Juditot, hogy feltegyük neki a szokásos kérdést: Hogy vagy, Judit?

   

   

  Ez a hét premier hét volt, vasárnap mutatták be a Csoda és Kósza c. élő hangjátékot az Örkényben. Ezért előadás után Juditnak először megbeszélésre kellett mennie. Beavatott bennünket abba, hogy új szövegkönyv készül, ahova mindenkinek magának kell felvezetnie a hangeffekteket. Két unokája a nyílt főpróbát fogja megnézni, akik tátott szájjal néznek színházat - és egyébként is imádják a meséket, főleg, ha a nagymama mesél. Ezzel mi is így vagyunk.

   

  Ezzel egyidőben nagyon készült a Pedig én jó anya voltam című monodráma november 25-i lakásszínházas előadására. Mivel egy lakásban nagyon kevés a hely és a díszlet, Juditnak át kell fogalmaznia az egész előadást, hogy egy monológnál több legyen, viszont az anya megszokott, kényszeres cselekvéseit kevés kellékkel is illusztrálni tudja.

   

  Megtudtuk, hogy Judit keveset alszik, folyamatosan színházban vagy filmfelvételen van, este pedig kisállataihoz siet haza, barátokra kevés ideje és energiája marad. Ezért is vagyunk nagyon hálásak neki, hogy két színházrajongóra ennyi időt áldoz.

   

  Szerintetek

bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg