• Mi marad meg egy beszélgetésből?

  2013-11-18 19:56:31

  Az Áramlat a Színházban egy pszichofiziológiai kísérlet-sorozat, amelynek legújabb állomásaként a Pedig én jó anya voltam című egyszemélyes dokumentumdráma közben tesztelték Pogány Juditot és a közönség egy részét.

   

   

  Előadás után egy beszélgetés keretében a színésznő személyes történeteket mesélt a darabról:

   

  A Pedig én jó anya voltam c. darabot Anger Zsolt rendezte. A próbafolyamat alatt olyan nüanszokra is figyelt, hogy amikor Pogány Judit, a darabbeli anya magyaráz, ne nyitott tenyérrel gesztikuláljon, hanem összezárt, kissé behajtott kezekkel, mert a vidéki asszonyok így szokták.

   

   

   

  Az egyik legrosszabb élménye a színésznőnek az volt, amikor egy fogyatékos gyermekkel ült be az első sorba egy édesanya. Bizonyára nem olvasta el a darabról szóló tájékoztatót. A gyermek végig egy kólát szürcsölt, izgett-mozgott. Pogány Judit a megalázó érzést beépítette a darabba, a darabbeli szerepébe, így tudta „túlélni” ezt az előadást.

   

   

  Mivel ez egy dokumentum dráma, verbatim, azaz szó szerint lejegyzett szövege az egykori utolsó magyar halálraítélt édesanyjának, még a hibásan kimondott szavakat is úgy mondja a darabban Pogány Judit, ahogyan azt az asszony egykor megfogalmazta.

   

  Minden hónapban egyszer műsorra tűzi a Pinceszínház, aki teheti, nézze meg az előadást, mert kihagyhatatlan.

  Szerintetek
  0/10

bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg