• Kritikahullám a Színházkolónián

  2012-10-06 22:30:25

  Nagyon örülünk annak, hogy fontos premierekről nemcsak egy, hanem több beszámoló is születik a Színházkolónia KRITIKA rovatába. Ha láttad, ha nem láttad az előadást, akkor is érdemes elolvasni őket!   

  Szeptember végén mutatták be a Nemzeti Színházban Andrei Serban rendezte Angyalok Amerikában c. előadást. Az egyik bulvárlap már próbálta kikezdeni Alföldi Róbertet a premier után. Többen valószínűnek tartjuk, hogy közülük a darabot nem látta egy sem. Ezen az előadáson természetesen lehet csámcsogni. Meg tudnám írni azt, hogy mit írnak meg majd azok, akik a kákán is csomót.

   


  Ehelyett inkább összegyűjtöttem az értékes beszámolóitokat, és várjuk a többiek kommentjeit és kritikáit is az előadás adatlapja alól szerkeszthető kritika rovatba.

   

  Az előadást két napja láttam, a premieren és azóta azon gondolkodom, hogyan is lehetne erről jól írni. Miről is szól a darab? Betegségről? Halálról? Cserbenhagyásról? Küzdelemről? Elfogadásról? A darab nagyon összetett, valószínűleg többszöri újranézés után is tudna újat mondani.

  Tovább Lódarázs kritikájához>>>


   

   

   

  • atheles: Angyalokkal, Isten nélkül


  Tony Kushner Pulitzer-díjas színműve, az Angyalok Amerikában eredetileg két egész estés darab, amelyet most, a szerző engedélyével, eggyé gyúrva mutat be a budapesti Nemzeti Színház, Andrei Şerban rendezésében. A történetben ugyan meseszerűen keveredik az angyalok, emberek és szellemek világa, mégis olyan hétköznapi és valóságszagú, hogy akár igaz is lehet.

  Tovább Myrtil kritikájához

   

   

   

   

  • beatrice13: Beszámolónak nem minősülő gondolatfoszlányok


  Andrei Serban miatt néztem meg az előadást. Amikor két évvel ezelőtt megjelent a Nemzeti Színház színpadán a Három nővér nyílt próbáján, éreztem, hogy ő az a vérbeli színházi ember, akinek a munkáira kíváncsi leszek. Így hát nem volt kérdés számomra, hogy ezt a rendezését sem hagyom ki.  Úgy érzem, jól döntöttem.

  Tovább beatrice 13 kritikájához>>>

   

   

  Fotók: Nemzeti Színház


  Címkék: Nemzeti Színház, Alföldi Róbert
  Szerintetek
  0/10

bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg