• Februári talákozás Pogány Judittal Követjük nagy mesélőnk 70. életévét

  2014-02-06 09:00:00

  Február elején ismét alkalmunk nyílt, hogy beszélgessünk a 70. életévében járó Pogány Judittal és megtudjuk, mit csinál mostanában.

   

   

   

   

  Judittal a február 4-i Tangó című előadás előtt találkoztunk. Elmondta, hogy mostanában a Hamletet próbálják, aminek a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, március 21-én lesz a bemutatója. Ebben két kisebb szerepet játszik, a Második Színész próbáján már túl van, a Sírásó Cimborája még később kerül sorra. Judit azt is elárulta nekünk, hogy kedvenc szerepei a Macskajáték Orbánnéja, a Vihar Arielje és Konrádka a Jógyerekek képeskönyvéből.

   

  Mivel előadás előtt találkoztunk, megragadtuk az alkalmat és kifaggattuk, hogyan készül az előadásokra. Meglepett minket, hogy bár fél órával a kezdés előtt az öltözőben van és előkészül, a smink elkészítését az utolsó pillanatra hagyja, hogy sietnie kelljen. Így nincs ideje izgulni a szerep miatt, csak amiatt, hogy vajon elkészül-e időben. Azt szereti, ha amint a színpad oldalában megjelenik, már lehessen is bemenni és kezdeni a játékot. Most már 49.(!) éve színész és szeret egyedül készülni, saját maga készíti elő a jelmezét, a kellékeit is, és saját magának készíti a frizuráját és sminkjét is. Már a figura külsejénél is szereti ő maga meghatározni, hogy a karakter hogyan néz ki, szó szerint is, Judit szemén keresztül.

   

  Beszélgettünk karácsonyi felfedezésünkről, az Újratervezés című kisfilmről. Megtudtuk, hogy a rendező, Tóth Barnabás Judit unokáját játszotta az 1988-ban készült Eldorádó című filmben (amit egyébként láthatunk február 15-én 23:40-kor a Duna Televízióban). Barnabás remek forgatókönyvet írt egy idős pár kapcsolatáról, ami azonnal megtetszett Juditnak, a végeredmény pedig Judit és Kovács Zsolt remek alakításával egy nagyon szép és megható kisfilm lett.

   

  Judit mostanában nagy fába vágta a fejszéjét: az e-maillel és az internettel ismerkedik. Mivel barátnője megunta, hogy Juditot nem lehet elektronikusan elérni, megajándékozta egy tablettel, így most már Róma-Budapest viszonylatban is tudnak beszélgetni.  Apropó, barátnők: Judit ki nem állhatja a női cseverészést, ezért sem járt soha fodrászhoz, hogy ne kelljen ezt hallgatnia. Hamarosan az M1 Ridikül című műsorában lesz vendég, amelynek témája a barátnői kapcsolat lesz. Érdekes lesz meghallgatni.

   

   


  Címkék: Pogány Judit
  Szerintetek

bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg