Tóth Anita
Tóth Anita

Vezetéknév: Tóth

Keresztnév: Anita

Szerintünk
Szerintetek

1998-ban végzett a Színművészeti Főiskolán, majd a Katona társulatához szerződött. Korábban, még főiskolás évei előtt dolgozott a Radnóti Színházban, az Arany János Színházban és a Madách Kamarában.
Filmszerepei: Csinibaba, Légyfogó.

Fontosabb színházi szerepei:
Zsebibaba (Milne: Micimackó), Yvonne (Gombrowicz: Yvonne, burgundi hercegnő), Marina (Shakespeare: Pericles, Tyrus hercege), Tögyike/nagynéni (Klíma: Alulról az ibolyát!), Csajszi (Lőrinczy: Balta a fejbe), titkárnő (Caragiale: Az elveszett levél), Tyukodi pajtás, Shakespeare: Szeget szeggel (Franciska), Shakespeare: A vihar (Ariel), Hamvai: Hóhérok hava (cigánylány, Minnou). Bozsik Yvette: János vitéz (Iluska), Brecht–Weill: Koldusopera (Sookie Tawdry), Handke: Az óra, amikor semmit nem tudtunk egymásról; Dadaisták; Goethe: Stella (Annchen), Állatfarm (Rózsi, igásló), Theresia Walser: King Kong lányai (Gréti), Kleist: A bosszú (Barnabe), Flipote (Moliere: Tartuffe), Az éj (Vörösmarty: Csongor és Tünde), (Lesz vigasz), Brecht: Puntila úr és a szolgája, Matti (A telefonos kisasszony), Kukorelly: Élnek még ezek? (Hidasné), Papp–Térey: Kazamaták, Shakespeare: Troilus és Cressida (Cassandra), Congreve: Így él a világ (Adie/Betty/Peg), Euripidész: Médeia (3. nő), Ödön von Horváth: Mit csinál a kongresszus? (Első küldött, Női küldött)

Jelenlegi szerepei a Katona József Színházban:
Spiró: Koccanás (Hajlott hátú asszony), Bernard-Marie Koltes: A néger és a kutyák harca (Leone), "Halljátok végszavam: ártatlan vagyok!"

Kapcsolódó linkek

bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Teljes toplista